reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek?czy sama gondola czy 3w1?2w1?

Magda19942022

Aktywna w BB
Cześć wszystkim, rodzę w maju. Zastanawiam się nad wózkiem. Czy kupić na początek samą gondole czy odrazu te 2 albo 3 w jednym? Bo jak czytam to i tak późnej kupujecie spacerówki osobno. I co wtedy z fotelikiem,nosidełkiem? Podzielcie się co lepiej się u Was sprawdziło

reklama
Cześć wszystkim, rodzę w maju. Zastanawiam się nad wózkiem. Czy kupić na początek samą gondole czy odrazu te 2 albo 3 w jednym? Bo jak czytam to i tak późnej kupujecie spacerówki osobno. I co wtedy z fotelikiem,nosidełkiem? Podzielcie się co lepiej się u Was sprawdziło
Znam babki, które ze spacerówką z wózka 2w1 chodziły bez problemu cały czas, nie kupowały dodatkowej. Więc to wcale nie jest tak, że na pewno kupisz kolejny wózek.
bierz pod uwagę to, że gondola jest na 5-6 miesięcy i potem i tak musisz zmienić. I popatrz na to, na co Cię stać.

Jeżeli 3w1 to tylko z takim fotelikiem, który faktycznie ma certyfikaty, ale osobiście uważam, że fotelik lepiej kupić osobno. Dziecko i tak nie powinno siedzieć w foteliku dłużej niż 1h ciągiem, więc w praktyce wpinanie fotelika do wózka nie ma w większości przypadków żadnego sensu.

Rodzę w maju, mam wózek 2w1, zobaczymy czy lekka spacerówka będzie potrzebna.

Ja rodziłam marzec i maj. Miałam wózek 3w1. Fotelik miałam kupowany osobno, jednak na krótkie wypady do sklepu ten z zestawu sprawdzał się idealnie.
Nie kupowałam dodatkowej spacerówki, ale moje dzieci rezygnowały z wózka jak miały po 1,5 roku. Jeśli jeździłyby dłużej - szukałabym wówczas pewnie czegoś lżejszego.

Wczesniej mieszkalam na 4 pietrze, wiec w gre wchodzila gondola i pozniej dopiero dokupilam lekka spacerowke. Spacerowka z zestawu sie nie sprawdzila. Teraz mieszkam w domku i mam uzywke 2w1 i bede uzywac tej spacerowki z zestawu. Pozniej ew przerzuce sie na ta lekka po starszej.
Fotelik zawsze lepiej kupic osobno z odpowiednimi testami zderzeniowymi. W sklepie, w ktorym dopasuja fotelik do auta.

Mi większość matek mówiło, że potem i tak się kupuje osobno spacerówkę, bo te od wózka średnio się sprawdzają.

Ja dostałam wózek od siostry. I tak zastanawiałam się, czy nie kupić nowego. Jednak wszyscy mi mówią, że lepiej potem zainwestować w spacerówkę, a skorzystać z tej gondoli. Więc na razie dałam sobie spokój z tym zakupem. Fotelik jeden był przy wózku, ale mam też drugi.

Ja mam taki wiekowy wózek gondola+spacerówka. Zamierzam tylko używać gondoli, a jak przyjdzie czas kupić lekka spacerówka którą łatwo się składa.
IMG_20221023_182025730.jpg

reklama
Ja uważałam że nie będzie potrzeby zmieniać wózka wielofunkcyjnego na lekką spacerówkę, ale pękła nam rama dwukrotnie 😏 więc kupilismy. Moim zdaniem chyba najlepsze rozwiązanie to kupić wozek, np samą gondolę albo używany 2w1 czy 3w1 a z czasem zainwestować w fajniejszą spacerówkę. Sama po sobie wiem, że dopiero po pierwszym wózku dotarło do mnie czego naprawdę oczekuje od wózka, wcześniej nie mialam o tym pojęcia 😅 i kupilam po prostu to, co mi się podobało. I u mnie nosidelko od wózka ratowalo życie, więc nawet jeśli zamierzasz kupić fotelik z certyfikatem, to warto mieć nosidelko. Następnym razem na pewno bym kupila.

Ja mam taki wiekowy wózek gondola+spacerówka. Zamierzam tylko używać gondoli, a jak przyjdzie czas kupić lekka spacerówka którą łatwo się składa.Zobacz załącznik 1481815
Ale masz retro wozek! 🥰 Skąd takie cacko?

Do góry