reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Hejka czy to krwiak czy ciaza blizniacza?

Natkaa.kropka

Zaangażowana w BB
Hejka byłam dzisiaj na pierwszym usg aby potwierdzić ciąże, miesiączkę miałam 15 lutego, beta która robiłam 10 marca wynosiła 35,65 i wskazywało na 3/4 tydz. Dzisiaj na usg dowiedziałam się ze ciaza jest mniejsza niż od miesiączki, widać było ciałko żółte, przejechał tym usg i patrzy mówi ze blizniacza? Nie chyba nie to krwiak, dostałam dupka i mam zrobić betę i proga a następna wizyta 13 kwietnia. Czy to może być blizniacza? Czy to wg możliwe żeby ciaza była mniejsza? Denerwuje się odkad wróciłam od niego.. dodam zdjęcie z usg i bety poniżej.

Załączniki

• IMG_0021.jpg
    IMG_0021.jpg
    326,4 KB · Wyświetleń: 597
  • IMG_0183.jpg
    IMG_0183.jpg
    70,7 KB · Wyświetleń: 524
reklama
Czy to bliźniacza czy krwiak to nie wiem, ale na pewno jest możliwość że ciąża jest młodsza niż wskazują na to dni cyklu z tego powodu że mogłaś nie mieć książkowej owulacji w 14 dniu cyklu tylko później. Do tego czas na zagnieżdżenie zarodka to też różnie, czasem w 6 dniu a czasem w 12 dniu od zapłodnienia, stąd różnica w wieku ciąży 🤗

Czy to bliźniacza czy krwiak to nie wiem, ale na pewno jest możliwość że ciąża jest młodsza niż wskazują na to dni cyklu z tego powodu że mogłaś nie mieć książkowej owulacji w 14 dniu cyklu tylko później. Do tego czas na zagnieżdżenie zarodka to też różnie, czasem w 6 dniu a czasem w 12 dniu od zapłodnienia, stąd różnica w wieku ciąży 🤗
ale żeby beta 10 marca pokazywała 3/4 tydz, dziwne to troszkę dla mnie. Chociaż masz racje co do zagnieżdżenia. W sumie to lekarz ginekologii wiec jakby to była ciaza blizniacza to tez by mi o tym powiedział mimo ze to wczesna ciaza, bo na jednym pęcherzyku - tam gdzie kursor myszki powiedział ze jest ciałko żółte a na temat ten rozległej plamki nic nie mówił

Myślę,że ciąża raczej nie może być młodsza skoro pozytywna beta wyszła już 10 marca. Poza tym jesteś pewna,że lekarz mówił o ciałku żółtym? Ono jest na jajniku. Tutaj raczej może chodzić o pęcherzyk żółtkowy. Ale ja na tym zdjęciu w ogóle go nie widzę.

Myślę,że ciąża raczej nie może być młodsza skoro pozytywna beta wyszła już 10 marca. Poza tym jesteś pewna,że lekarz mówił o ciałku żółtym? Ono jest na jajniku. Tutaj raczej może chodzić o pęcherzyk żółtkowy. Ale ja na tym zdjęciu w ogóle go nie widzę.
No mówił coś o żółtku xd byłam tak zestresowana tym co mówił ze nie zapamiętałam dokładnie wszystkiego. Jak nadjeżdżał z innych stron to to widział „coś w środku” właśnie tez mnie zastanawia ta beta, choć co laboratorium to inne wytyczne są. Jutro robię betę i zobaczę co pokazuje, okresu jak nie miałam tak nie mam, jestem śpiąca i bolą mnie piersi

Jeżeli chodzi o luty to miałam @ od 15.02 do 18.02 owulacja była 26 lutego bo czułam ból w jajniku jak co miesiąc. Wiec licząc od owulacji do 10 marca to jest 12 dni wiec by chodziło 2 tydz jakoś, strasznie to pokickane jest. Z rana idę na betę i proga zobaczę jakie wyniki będą chodź obawiam się najgorszego..

Ciążę liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki.
to ja to wiem ale owulacja była 26 lutego i wtedy coś „działaliśmy”. Wychodzi na to ze jest mniejsza albo coś jest nie tak. W każdym razie idę jutro na badania krwi i po południu wszystkiego się dowiem czy beta wzrasta czy stanęła w miejscu albo opadła..

To musiała się przesunąć owulacja innego wyjaśnienia nie ma 🤷 ból nie świadczy o owulacji równie dobrze może wystąpić po niej. Daj znać po becie :) tylko pamiętaj teraz masz sprawdzić jej przyrost' nie kieruj się widełkami nigdy, teraz najważniejsze jest USG. Możesz mieć wynik bety, który na widełkach będzie się mieścił w 5tc a być w np 7 wg USG. 😊

reklama
A zalecił Ci zrobienie powtórki bety po 48h? Jeśli nie to możesz to zrobić, beta ma wtedy wzrosnąć o 66%minimum i to powinno Cię wtedy uspokoic

Do góry