reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Blada kreska na teście po kilku godzinach i skapy okres

Zaczne od tego ze od 9 miesięcy regularnie staramy sie o dziecko. W tym miesiącu ok. tydzień po owulacji nabrzmiały mi piersi i sutki zrobiły sie bardzo wrażliwe. Później doszedł ból piersi po bokach. Okres był przewidywany na 13go ale dopiero 15go pojawiło sie plamienie. 16go i 17go było juz więcej ale nie nazwałabym tego miesiaczką, poniewaz zawsze była na tyle obfita, ze w gre wchodziły jedynie tampony maxi a teraz na caly dzień wystarczyla jedna/dwie podpaski. Od 18go do dzisiaj plamienie ale widoczne tylko na papierze bo podpaski czyste. 16go zrobilam test i wyszedł negatywny ale po kilku godzinach pojawił się cień cienia 2 kreski. Wiem, ze nie powinno sie patrzec po takim czasie ale jakos tak wyszło ze go nie wyrzucilam i po czasie zerknęłam. Ból piersi całkiem ustał, tak samo obrzęk. Pojawiły sie za to żyłki. Dodam jeszcze że ,,okres,, był zupelnie bezbolesny co zdarzylo się 1 raz. Zawsze pierwsze 2 dni były nie do przeżycia a teraz zupelnie nic. Jak myślicie jest szansa, ze to ciąża?

Załączniki

• 20201222_011433.jpg
    20201222_011433.jpg
    304,1 KB · Wyświetleń: 4 104
reklama
Zaczne od tego ze od 9 miesięcy regularnie staramy sie o dziecko. W tym miesiącu ok. tydzień po owulacji nabrzmiały mi piersi i sutki zrobiły sie bardzo wrażliwe. Później doszedł ból piersi po bokach. Okres był przewidywany na 13go ale dopiero 15go pojawiło sie plamienie. 16go i 17go było juz więcej ale nie nazwałabym tego miesiaczką, poniewaz zawsze była na tyle obfita, ze w gre wchodziły jedynie tampony maxi a teraz na caly dzień wystarczyla jedna/dwie podpaski. Od 18go do dzisiaj plamienie ale widoczne tylko na papierze bo podpaski czyste. 16go zrobilam test i wyszedł negatywny ale po kilku godzinach pojawił się cień cienia 2 kreski. Wiem, ze nie powinno sie patrzec po takim czasie ale jakos tak wyszło ze go nie wyrzucilam i po czasie zerknęłam. Ból piersi całkiem ustał, tak samo obrzęk. Pojawiły sie za to żyłki. Dodam jeszcze że ,,okres,, był zupelnie bezbolesny co zdarzylo się 1 raz. Zawsze pierwsze 2 dni były nie do przeżycia a teraz zupelnie nic. Jak myślicie jest szansa, ze to ciąża?
A nie robiłaś drugiego testu, żeby sprawdzić?

Miesiączka nie zawsze musi wyglądać tak samo. Skąpy okres może świadczyć o braku owulacji akurat w tym cyklu. Wg mnie ciąży nie ma. A test jak widać leżał juz trochę i nie należy się nim w ogóle sugerować.

Moim zdaniem to nie ciąża, ale może sprawdź jeszcze jednym testem? Ten wygląda na negatywny bo kreska jest po czasie i w dodatku szara, też tak miałam ostatnio a w ciąży nie byłam 🤷🏻‍♀️
Okres może być skąpy co jakiś czas i różniący się od pozostałych, nie jest to nic niepokojącego. powodzenia

Zgadzam się z Dziewczynami. Też ostatnio miałam bezbolesny, skąpy okres. Myślę, że po prostu miałam cykl bezowulacyjny... I Ty też taki mogłaś mieć. Czasem się to zdarza i to normalne. Dla świętego spokoju zrób sobie test ciążowy. Tyle czasu od owulacji krechy powinny być grube i tłuste. Nie ma mowy o cieniu cienia... Jeśli od razu nie pojawia się grube i tłuste krechy, to na pewno w ciąży nie jesteś.
Może następny cykl będzie Twój! Powodzenia. :)

Ja widzę 2 dodatkowe kreski, czyli będą bliźniaki 😂. Piszesz, ze wiesz, ze nie patrzy sie po kilku godzinach na test a sie doszukujesz. Jezeli uważasz, ze jestes w ciazy to zrob kolejny test.

Powtorz test ,i po 5 min wyrzuc do kosza ,i nie wyciągaja ,dla mnie tez ciazy nie ma , j.w nie każdy okres musi być taki sam , a jak się starasz o ciaze ,to dużo sobie wmawiamy i doszukujemy się

reklama
Do góry