reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przydatne linki i adresy dla czerwcowych mam :)

reklama
SZCZEPIENIA

KSIĄŻKA "Szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty" Ian Sinclair
Szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty (książka - nowość!) - szczepienia, szczepionki, homeopatia, noworodek, poród, medycyna naturalna, bioterapeuta, pediatria, świnka, różyczka, autyzm, grypa, ospa, odra, koklusz, gruźlica, dysleksja
Szczepienia - niebezpieczne, ukrywane fakty - Ian Sinclair - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl

Konstytucja gwarantuje nam wybór, tak samo jak można nie wyrazić zgody na operację tak samo można nie wyrazić zgody na zaszczepienie. Ja na 100% nie wyrażę zgody na szczepienia w pierwszej dobie życia - dla mnie to jest chore, żeby noworodkowi od razu ładować metale ciężkie (między innymi rtęć) gdy układ nerwowy jest jeszcze niedojrzały.

W wielu krajach zaczyna się szczepić dopiero kilkumiesięczne dzieci, co i dla mnie wydaje się za wcześnie, ale zawsze to lepiej.

polecam do przeczytania i zastanowienia:

o rtęci w szczepionkach
Wersja skrócona, przyjaźniejsza do czytania. – Pokazywarka.pl

o komórkach pochodzenia płodowego w szczepionkach
Polskie Stowarzyszenie Obrońców Życia Człowieka

Wiem, że wiele dzieci pozornie dobrze znosi szczepienia, ale negatywne skutki szczepień mogą się pojawić wiele lat później, i nie są wtedy ze szczepieniem kojarzone. Polecam przeczytanie ulotki od szczepionki - producenci się zabezpieczają wymieniając tam szereg możliwych skutków ubocznych, a nam się wmawia że szczepionki są w 100% bezpieczne.

Nawet w rozporządzeniu ministra zdrowia mamy wymienione możliwe skutki szczepień
Rok 2002 - Dz. U. Nr 241, poz. 2097

bardzo polecam zapoznanie się z listem prof Marii Majewskiej z instytutu psychiatrii i neurologii dot. szczepień
http://www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/List_do_wakcynologow_poprawiony[3] adobe.pdf

Wiem, że zdania na temat szczepień i zaszczepiania mogą być różne, ale nie mogę się nie podzielić wiedzą którą posiadam. Znam przypadki poważnych zaburzeń neurologicznych które wystąpiły po szczepieniu małego dziecka - ja bardziej się boje tego niż ospy czy świnki.

Nie chcę was tutaj bombardować moim anty-szczepiennym nastawieniem, wiem że wiele z was może mieć inne zdanie, ale proszę przeczytajcie i rozważcie co jest dla waszych dzieci najlepsze. Wiem że decyzja nie jest prosta, bo sprawa jest skomplikowana, ale nie dajmy się oszukiwać koncernom farmaceutycznym, dla których liczy się tylko zysk, a najmniej nasze zdrowie.

I jeszcze ciekawy link z różnymi informacjami dot. szczepień
http://www.faceci.com.pl/subskrypcja40.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry