reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

A ja dziś aktywnie, sprzątałam, piekłam ciasto, obiad :) Teraz odpoczywam, mała strasznie aktywna, kopie mocno jak nie wiem....
Natalia no wiesz, jak nie wolno to sie najbardziej chce. A lekarze Ci nadal nie pozwalaja na sex? U mnie od 36 tyg juz wolno. A ten glukometr to niezly. Ja zjadlam kawalek ciasta co upieklam i oczywiscie skok, zawsze sie pokusze. A mama przyniosla salatke z tunczyka- na pewno zjem na podwieczorek, i po niej tez zmierze cukier i sie okaze. Mama przyniosla ciuszkow, bodziaki rozne, pajace, sukieneczki :) Slonce wyszlo, wiec jest przyjemniej :) Z mezem chce troche pobyc, bo od rana od lata i ja latam. A mi nastroje sie wlaczaja....dzis mowie do meza: "pocaluj mnie" a ten jakos odchrzaknal, bo jadl i co? od razu w ryk i sie w lazience zamknelam;-) Natalia a snów sie nie wstydz, nie od Cb zalezne;) Spadam polezec na boczku. Mua:* A co do wizyt itd- no wlasnie- kaza sie oszczedzac a tu ciagle cos ze znow trzeba drałować.

reklama
u mnie cukry dziś też ok :) u nas piękna pogody i jakoś nic się nie chce ;-) tak jakoś tą drugą ciążą jestem bardziej przerażona niż pierwszą:-( a ta cukrzyca już w ogóle, w poprzedniej ciąży nic np. o badaniu ketonów nie mówili i kilka razy nawet miałam w moczu i nic, nawet na to nie zareagowali, a niektóre z Was mierzą codziennie. o ilości WW też nic w poprzedniej ciąży nie mówili:-(

hej :) ja powtórzyłam glukoze w piątek (75), teraz odbiorę wyniki i od razu na wizytę po południu. trzymajcie kciuki za lepsze wyniki. w ogole jaka norma po 75 i 2 godz?
jakby co glukometr czeka, mam go wziąc na wizytę to gin przepisuje te paski w razie czego? i są różne paski w zależności od rodzaju glukometru?

co do paciorkowca to ja nie wiem ale przy starszej miałąm pobierany wymaz nic nie było a w czasie porodu doszło do zakażenia i przez to spedziłyśmy tydzień w szpitalu zanim CRP było ok i nas wypisali... więc nie wiem. ale jeszcze jak mała była w brzuszku podali antybiotyk.

Wróciłam........ciacha nie upiekłam, ale kupiłam za to 3 rodzaje po małym kawałeczku: marcello, hiszpańskie i sernik...ale oczywiście nie zjadłam, bo zadowoliłam się wcześniej 1 śliwką w czekoladzie ( cukier mi spadał w sklepie) i lodami- kupiliśmy sorbet malinowy z Zielonej Budki i Śmietankowe z Algidy- wciągnęłam 2 gałki, cukier idealny.....teraz już po kolacji, czekam na pomiar.....ciasto zostaje na jutro....wszak niedzielę miec będziemy.....
laugh.gif

Meczyk pięknie wygrany- dzis 34:15....
biggrin.gif
moja Klaudia donała kontuzji kolana, ciekawe jak do jutra będzie- jutro najważniejszy i najcięższy mecz tego turnieju.....jak wygrają to wchodzą z 1 miejsca do półfinału Mistrzostw Polski Juniorek Młodszych i też będą gospodyniami tej imprezki......
yes2.gif
biggrin.gif
Trzymajcie kciuki....
happy.gif
Skierko norma po 2 godz poniżej 140....u mnie tez musze nosić glukometr na wizyty, bo pielęgniarka robi wydruk elektroniczny bezpośredni z niego....paski Ci wypisze i kazdy glukometr ma inne paseczki....:tak:

cześc dziewczyny.
u mnie dzis na czczo 77 więc zjadlam na śniadanie owsiankę- na wodzie i szklankę kawy zbozowej bez mleka.( wcale nie byla taka smaczna)
I wbiłam sie w szok- 166 :szok::szok: po owsiance. kurde bez przesady. wypiłam litr wody i po 15 min juz mi spadł na 130.
nie nadąrzam z tym całkiem.

może to po kawie zbożowej? ja piję inkę i niby na opakowaniu jest napisane że łyżeczka to pół ww a ja liczę jak 1 cały bo inaczej też cukier wywala...

Dziewczyny ja dzisiaj na czczo 79! A po śniadaniu czekam jeszcze na pomiar.
Edyta ja wczoraj miałam podobnie. Po obiedzie wywaliło mi na 151:szok: Myślałam, że zemdleję bo w życiu takiego cukru nie miałam. Po 1h 130 a po 1h i 15min 81. I coś mi tu znowu nie gra bo chyba niemożliwe żeby w ciągu 15 min o 50jednostek spadło:szok::-) Może to przez stres bo wczoraj cały dzień paskudnie się czułam i skurcze miałam i może z tych nerwów te cukry takie dziwne? Wieczorkiem po kolacji już normalnie 108.

Hej
To ja dołączę z moimi cukrami... Wczoraj po grillu i galaretce z bitą śmietaną po 2 godz 129. Dziś po śniadanku imieninowym mojego synka- naleśniki- po 2 godz. 131... A tak się chwaliłam, że mi cukru nie wywala... W środę wizyta u gin, a tu takie hocki-klocki. :szok::wściekła/y: Może mnie do tego diabetologa skieruje... Już sama nie wiem... Gin mi każe mierzyć cukier po 2 godz, a większość z was- z tego co czytam mierzy po 1h. :eek: Też bym wolała po 1h, bo to wygodniej. Te 2 to masakra jakaś jest... :sorry:

reklama
Anilek mierz koniecznie po 1h bo taka jest norma dla ciężarnych( po 1h do 120)!!! Po 2h mierzy się cukier przy normalnej cukrzycy ( NIE W CIĄŻY). Niestety twój ginekolog wprowadził Cię w błąd a skoro Twoje wyniki po 2h są wysokie to obawiam się że po godzinie będą dużo wyższe. Domagaj się od niej koniecznie skierowania do diabetologa albo weź od rodzinnego bo cukrzycę w ciąży musi kontrolować diabetolog żeby nie było konsekwencji dla dziecka. Zobacz sobie stronkę:Słodkie Mamy: Wszystko o cukrzycy w ciąży. Vademecum dla Kobiet z cukrzycą w ciąży

Do góry