reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Ja mam poduszkę w kształcie "C" i używam jej pod....plecy ;-). Opieram się o nią.
Mam duży biust i mały jakos tak za wysoko leży - poza tym słabo sie układa/ugniata ta moja poducha i mały wpada mi miedzy poduchę a brzuch...
Karmię na poduszcze ale takiej prostokatnej - sztywnej pod głowę i kark - pozbawiłam m poduszki ;-).
Jest na tyle sztywna, że małego mogę na niej przenieść i z jednej strony jest lekko podniesiona, że mały mi sie nie sturla.

Ja mam Cybubuszkę czy jakoś tak. Kosztowała kupę kasy a nadaje się pod głowę do spania:(

dokładnie ;-) ;-) ;-) stówę za nią zapłaciłam i jest beznadziejna ;-)
położna laktacyjna jak ją zobaczyła to od razu powiedziała "o nie...." i rozejrzała sie po pokoju i drapnęła męża poduchę...i tak już karmimy sobie. Tylko Staś urósł i nogi mu zaczynają zwisać ;-)

Ja miałam poduchę i kompletnie mi nie podpasowała - nie potrafiłam karmić - jakoś za wysoko, ograniczająco i nieprzyjemnie - sprawdziła się natomiast kiedy Gabi zaczęła już siedzieć - siedziała sobie w tym i wiedziałam że jeśli upadnie / przewróci się to nic jej się nie stanie

ja mam podusię w literke c i u nas super sie sprawdza, z tym ze ja mam maly biust (B) wiec wole jak dzidzia jest wysoko - wtedy nie musze sie garbic albo rak maltretowac trzymajac mojego kloca.... Jak nie karmię to skladam oba konce i Polcia lubi sobie na niej lezec

Edit:
Wczoraj na kolacje wtryniłam hinduskie curry dość pikantne a Polcia nic..... :-O

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny bo powoli nadchodzi ten czas ... i powiedzcie mi jak się odstawia dziecko od piersi bow iem ze to nie jest z dnia na dzień bo by mi cycki wybuchły . powiedzcie mi ile to trwa az mi się pokarm skonczy i nie będą nabrzmiewac cycki.?
bo chce skończyć karmić od świąt Wielkanocnych to jużniedługo !

Do góry